BROOD PUDDING UIT EEN STEELPAN

hier komt ooit een foto

Voor vier personen:
1 ½ kop melk
10 sneetjes witbrood
2 eetlepels boter
¼ theelepel zout
½ theelepel kaneel
¼ theelepel kruidnagel
¼ theelepel nootmuskaat
2 eigelen
1/3 kop suiker
¼ kop sherry
¼ kop witte rozijnen of gehakte dadels.

Verwarm de melk in een steelpan, maar breng niet aan de kook. Snij de korst van het brood en snij de sneetjes in stukjes van een centimeter. Roer de boter door de warme melk en voeg in een keer toe aan het brood. Laat het brood tien minuten in het mengsel soppen. Roer de kruiden, de eigelen, de suiker, de sherry en de rozijnen erdoor. Goed mengen en vervolgens in een goed vbeboterde of ingeoliede steelpan gieten. Kook, afgedekt, dertig minuten boven een middelgroot vuur. Draai de pudding en kook nog dertig minuten, ook afgedekt. Warm serveren, met een beetje jam of honing.