Dadelpudding, gebakken
hier komt ooit een foto
2 losgeklopte eierdooiers
12 eetlepels poedersuiker
20 tot 25 grote dadels
100 gr walnoten zonder bast
2 stijfgeklopte eiwitten
8 afgestreken theelepels bloem
2 afgestreken theelepels bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Klop de dooiers met de suiker tot
een lichte en luchtige massa. Ontpit de dadels, hak ze tamelijk fijn en doe
hetzelfde met de noten. Roer ze door de eieren en spatel daar ten slotte de
zeer stijf geklopte eiwitten door.
Zeef nu de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker op dit mengsel en werk
dit er zo luchtig mogelijk doorheen.
Doe de massa over in een ingevette bakvorm van ca 22 cm diameter en schuifdeze
in een voorverwarmde oven. (Baktijd: 20 minuten. Ovenstand: electrisch 150 gr
C, gasoven stand 2)
Eet deze pudding warm en geef er een kannetje ijskoude koffieroom bij.
Planoloog |
2001-05-01