Flan des Iles

hier komt ooit een foto

400 gr kwark
4 middelgrote eieren
100 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
1 lepel bloem
2 sinaasappelen
1 klein blik ananas

In een grote kom eerst de kwark loskloppen. In een tweede kom de hele eieren, suiker, vanillesuiker, het heel weinige meel, het sinaasappel-en het ananassap. Als dat gebeurd is, komt de inhoud van de tweede kom bij de eerste, en dan wordt alles nog even goed gemengd.
Daarna roeren we de nog ongeveer de helft van de ananas (in stukjes) door de eimassa.
We hebben inmiddels een gladde vorm (dat kan een kom zijn wanneer u niet over een gladde warme-puddingvorm beschikt) goed ingevet; daarin komt nu de kwark-eimassa.
In ongeveer drie kwartier moet nu de flan au bain-marie gaar worden.
We keren de flan wanneer hij is afgekoeld, en we versieren hem met de resterende blokjes ananas voordat we hem of nog een beetje lauw, of ijskoud uitreiken.

 

Planoloog
Communiceer over pudding
Terug naar het Depot

2001-05-01