Flan des Iles
hier komt ooit een foto
400 gr kwark
4 middelgrote eieren
100 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
1 lepel bloem
2 sinaasappelen
1 klein blik ananas
In een grote kom eerst de kwark loskloppen.
In een tweede kom de hele eieren, suiker, vanillesuiker, het heel weinige meel,
het sinaasappel-en het ananassap. Als dat gebeurd is, komt de inhoud van de
tweede kom bij de eerste, en dan wordt alles nog even goed gemengd.
Daarna roeren we de nog ongeveer de helft van de ananas (in stukjes) door de
eimassa.
We hebben inmiddels een gladde vorm (dat kan een kom zijn wanneer u niet over
een gladde warme-puddingvorm beschikt) goed ingevet; daarin komt nu de kwark-eimassa.
In ongeveer drie kwartier moet nu de flan au bain-marie gaar worden.
We keren de flan wanneer hij is afgekoeld, en we versieren hem met de resterende
blokjes ananas voordat we hem of nog een beetje lauw, of ijskoud uitreiken.
Planoloog |
2001-05-01