GEMBER PUDDING
Ingredienten
voor 6 tot 8 personen:
180 gram boter
1/2 kop bruine suiker, stevig aangedrukt
1/2 kop bruine stroop
1/4 kop honing
1/4 kop water
2 eieren, licht geklopt
1 1/2 kop bloem
1 1/2 kop zelfrijzend bakmeel
1 1/2 eetlepel gemalen gember
1 theelepel baking soda
2 eetlepels gehakte glace-gember
Vet
een aluminium puddingstomer lichtjes in, bedek met bakpapier en vet
ook het bakpapier in.
Meng de boter, suiker, stroop, honing en het
water in een pan; roer boven een vuurtje tot de boter is gesmolten.
Breng aan de kook, haal dan van het vuur en laat afkoelen tot
kamertemperatuur.
Roer de eieren door het botermengsel, en
vervolgens de gezeefde droge ingredienten en glace-gember. Goed
roeren!
Doe het mengsel in de puddingstomer, bedek met ingevette
folie, en plaats er een deksel op.
Plaats de stomer in een pan met
genoeg kokend water om tot halverwege de stomer te komen, en laat,
afgedekt, ongeveer twee uur koken, of net zolang tot de pudding
stevig is. Vul het water aan indien nodig.
Serveer de pudding met
custard, room of ijs.