Hazelnootpudding
hier komt ooit een foto
3 eierdooiers
3 eetlepels warm water
120 gr suiker
1 snufje zout
geraspte schil van 1sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
3 eiwitten
50 gr bloem
50 gr maizena
1 afgestreken theelepel bakpoeder
150 gr geraspte hazelnoot
10 gr boter om in te vetten
2 eetlepels broodkruim
Het eigeel samen met het warme water
tot een zalfje roeren, 60 gr van de suiker, een snufje zout, de geraspte sinaasappelschilen
het sinaasappelsap erbij doen.
In een andere kom de eiwitten stijf kloppen en beetje voor beetje de rest van
de suiker erdoor kloppen. Dit eiwit door het eigeel scheppen. De bloem, de maizena,
het bakpoeder en de hazelnoten vermengen en dit mengsel er zo luchtig mogelijk
door scheppen.
De puddingvorm invetten en het broodkruim erin strooien. De vorm vullen met
het deeg. De vorm sluiten of afdekken en au bain-marie op een zacht vuur in
60 minuten gaar koken. De vorm onder de koude kraan laten schrikken en de pudding
lossen op een schaal. Geef er eventueel een chocoladesaus bij.
Planoloog |
2001-05-01